De tuin

Mijn hobby, tuinieren, kreeg een ‘boost’ toen we verhuisden naar deze locatie. Tijdens mijn opleiding tot fytotherapeut ben ik in het voorjaar van 2008 begonnen met de aanleg van een kruidentuin. Een bron van vermaak, een hoop werk en het ontdekken van veel, heel veel mooie planten.

Hield ik mij in het begin alleen bezig met de geneeskrachtige werking, in de loop van de jaren kwamen er ook planten in te staan die andere kwaliteiten hebben. Verfplanten, geurplanten en planten met een hoge aaibaarheidsfactor, zoals Ezelsoor (Stachys byzantina).

Ook verdwenen er weer ettelijke planten. Omdat de omgeving niet levensvatbaar was, door de vorst of andere weersomstandigheden en ook vanwege de kwaliteiten van betreffende plant waarmee ik moeite had. Door woekering en/of ongelimiteerd uitzaaien.

Omdat ik mijn tuin diervriendelijk onderhoud hoop ik dat er mede door de diversiteit van de aanwezige planten en struiken, genoeg ruimte is voor egels, veel vogelsoorten en een grote verscheidenheid aan insecten. Dit levert mooie plaatjes op.
 Zo hebben de tuin en ik in de loop van de jaren een status quo ontwikkeld Ik zorg voor de tuin en de tuin groeit en bloeit en geeft.

 

 

Een platbuiklibel op de bloeiende smeerwortel.
foto A. Kram.

 

Joomla Template by Joomla51.com